Skip to content

 

 • Kattavasti kaikki huoltopalvelut

 • Kattavasti kaikki huoltopalvelut

Kattohuolto on kodin turva

Kattohuolto kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä se lisää katon ikää parhaimmillaan 10–20 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30–45 vuotta, joten säästöä syntyy!

Katolla tulisi käydä vähintään kaksi kertaa vuodessa tarkistamassa sen kunto, sillä kaikki katot tarvitsevat huoltoa. Sekin on otettava huomioon, että Suomen olosuhteissa katto joutuu kovalle rasitukselle vuodenaikojen ja sään vaihtelun vuoksi. Kattoa rasittavia tekijöitä ovat muun muassa auringon UV-säteily, vesisade, lumi, jää ja lämpötilan vaihtelu. Myös katolla kulkeminen rasittaa sitä.

 

Mitä kattohuolto tarkoittaa käytännössä?

Katto kannattaa huoltaa keväällä heti, kun lumet ovat sulaneet. Toinen huoltoaika on syksyllä juuri ennen lumisateita. Erityistä huomiota tarvitsevat läpiviennit ja juuripellit. Niiden tiivistäminen on hyvin tärkeää, koska ne ovat yleisimpiä vuotokohtia.

Katon vanhetessa ja vuosien kuluessa tiivistysmassat ja materiaalit menettävät elastisuuttaan ja irtoavat herkästi. Läpivientien kohdalle muodostuu helposti myös lammikoita, erityisesti keväisin lumien sulaessa. Tiivistyksistä huolehtiminen estää siis vesivaurioiden syntyä.

 

Miksi kannattaa turvautua ammattilaisen apuun?

Koko rakennuksen kunto on riippuvainen katon kunnosta, sillä jo pieni vuoto katossa voi saada aikaan ison vahingon alapuolella olevissa rakenteissa. Katon kuntotarkastus ja huollon suunnittelu kannattaa teettää kattoasiantuntijalla, jotta toimenpiteet tulisi suunnattua oikein. Säännöllisellä kattohuollolla välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

  Silloin kun pesu ja pinnoitus eivät riitä, toteutamme ammattitaidolla myös kattojen korjaukset. Lisäksi asennamme lumiesteet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. Teemme kaiken takuutyönä. Teemme myös taloyhtiön kattoremontit ja kuntoarviot. Meihin kannattaa ottaa yhteyttä, sillä tulemme mielellämme paikan päälle tarkistamaan tilanteen.

  Tilaa meiltä luotettava ja edullinen kattohuoltopaketti, jotta kattosi suojaa kotiasi vielä vuosia eteenpäin!

   

  » Pyydä lisätietoa

   

  HALUATKO, ETTÄ SOITAMME SINULLE?

                        

  Asiakaspalvelu

  Ma - pe klo 7.00 - 17.00
  info (at) katto-kaasinen.fi

  010 406 2140

  Tietosuojaseloste
   

  Pohjois-Pohjanmaa 


  Hiltusentie 20 A 1
  90620 Oulu

  050 340 5100

  Pohjois-Karjala 


  Helinintie 6
  80130 Joensuu

  044 979 0884