Skip to content

 

  • Kattavasti kaikki huoltopalvelut

  • Kattavasti kaikki huoltopalvelut

Kattohuolto on kodin turva

Kattohuolto kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä se lisää katon ikää parhaimmillaan 10–20 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30–45 vuotta, joten säästöä syntyy!

Katolla tulisi käydä vähintään kaksi kertaa vuodessa tarkistamassa sen kunto, sillä kaikki katot tarvitsevat huoltoa. Sekin on otettava huomioon, että Suomen olosuhteissa katto joutuu kovalle rasitukselle vuodenaikojen ja sään vaihtelun vuoksi. Kattoa rasittavia tekijöitä ovat muun muassa auringon UV-säteily, vesisade, lumi, jää ja lämpötilan vaihtelu. Myös katolla kulkeminen rasittaa sitä.

 

Mitä kattohuolto tarkoittaa käytännössä?

Katto kannattaa huoltaa keväällä heti, kun lumet ovat sulaneet. Toinen huoltoaika on syksyllä juuri ennen lumisateita. Erityistä huomiota tarvitsevat läpiviennit ja juuripellit. Niiden tiivistäminen on hyvin tärkeää, koska ne ovat yleisimpiä vuotokohtia.

Katon vanhetessa ja vuosien kuluessa tiivistysmassat ja materiaalit menettävät elastisuuttaan ja irtoavat herkästi. Läpivientien kohdalle muodostuu helposti myös lammikoita, erityisesti keväisin lumien sulaessa. Tiivistyksistä huolehtiminen estää siis vesivaurioiden syntyä.

 

Miksi kannattaa turvautua ammattilaisen apuun?

Koko rakennuksen kunto on riippuvainen katon kunnosta, sillä jo pieni vuoto katossa voi saada aikaan ison vahingon alapuolella olevissa rakenteissa. Katon kuntotarkastus ja huollon suunnittelu kannattaa teettää kattoasiantuntijalla, jotta toimenpiteet tulisi suunnattua oikein. Säännöllisellä kattohuollolla välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Silloin kun pesu ja pinnoitus eivät riitä, toteutamme ammattitaidolla myös kattojen korjaukset. Lisäksi asennamme lumiesteet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. Teemme kaiken takuutyönä. Teemme myös taloyhtiön kattoremontit ja kuntoarviot. Meihin kannattaa ottaa yhteyttä, sillä tulemme mielellämme paikan päälle tarkistamaan tilanteen.

Tilaa meiltä luotettava ja edullinen kattohuoltopaketti, jotta kattosi suojaa kotiasi vielä vuosia eteenpäin!

 

» Pyydä lisätietoa

 

HALUATKO, ETTÄ SOITAMME SINULLE?

                      

Asiakaspalvelu

Ma - pe klo 7.00 - 17.00
info (at) katto-kaasinen.fi

010 406 2140

Tietosuojaseloste
 

Pohjois-Pohjanmaa 


Hiltusentie 20 A 1
90620 Oulu

050 340 5100

Pohjois-Karjala 


Helinintie 6
80130 Joensuu

044 979 0884