Katto-kaasinen huoltaa kattosi

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteet helpottavat kulkemista katolla

Kattoturvatuotteet ovat korvaamattomia apuvälineitä. Ilman niitä ei kannata eikä edes saa lähteä katolle. Esimerkiksi kattosilta helpottaa harjalla kulkua ja savupiipun luo pääsyä. Lumiesteet puolestaan pitävät lumen katolla niin, että se ei putoa arvaamatta niskaan.

Rakennamme kattoturvatuotteilla katolle turvalliset ja määräysten mukaiset kulkureitit. Kiinteät kattoturvatuotteet mahdollistavat savupiippujen ja muun talotekniikan turvallisen huoltamisen. Lisäksi ne suojaavat myös kattoa liikkumisen aiheuttamalta rasitukselta. Rakennusvalvonta tarkastaa muuttotarkastuksen yhteydessä, että määräysten mukaiset kattoturvatuotteet on asennettu.

Kattoturvatuotteet

Lumiesteet

Lumiesteet turvaavat talvisin huolettoman ja turvallisen liikkumisen rakennuksen ympärillä. Varsinkin ulko-oven kohta on suojattava hyvin. Myös sadevesikourut ja muut katolla sijaitsevat rakenteet pysyvät suojattuina lumiesteiden ansiosta. Lumen lisäksi katolle saattaa päätyä myrskyjen yhteydessä oksia ja muuta materiaalia, joka voisi tehdä pudotessaan vahinkoa. Lumiesteet suojaavat myös näiltä.

Kattosillat

Kattosillat ovat osa turvallista liikkumista katolla. Kattosiltoja käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena. Näin saadaan turvalliset kulkutiet katolle. Toistuvaa huoltoa vaativia kohteita katolla ovat muun muassa ilmastointiin liittyvät rakenteet sekä savupiippu. Kattosillat suojaavat myös itse katemateriaalia rasitukselta, kun katolle ei astuta suoraan.

Lapetikkaat

Lapetikkaita käytetään seinätikkaiden ja kattosiltojen jatkeena. Näin saadaan katolle turvalliset kulkuyhteydet erilaisia huoltotöitä varten. Lapetikkaat suojaavat myös itse katemateriaalia, kun katolla ei kävellä suoraan.

Sadevesijärjestelmät

Asianmukainen sadevesijärjestelmä suojaa koko rakennusta. Lisäksi se on vaivaton huollettava. Asennamme myös sadevesijärjestelmät kattoremontin yhteydessä.

Kattoturvatuotteet asennetaan vain suunniteltuihin kohtiin

Kattoturvatuotteet asennetaan katolle suunnitellusti. On tärkeää, että niistä muodostuu turvallinen reitti, jota pitkin katolla voi kulkea vaivattomasti. Talon ulko-ovien ja kulkuväylien yläpuolella täytyy olla lumiesteet sekä ikkunoiden alla tulipalon varalta tikkaat poistumisteinä.

Kattoturvatuotteet eivät saisi rikkoa rakennuksen yleisilmettä. Ne eivät saa olla liian silmään pistäviä, mutta kuitenkin niiden pitää olla määräysten mukaisia ja lisätä turvallisuutta. Erityisen tarkkana pitää olla historiallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaiden rakennusten yhteydessä, koska niiden ulkonäöstä ollaan tarkkoja ja osa toimenpiteistä voi vaatia luvan.

Kun kattoturvatuotteet ovat paikoillaan, katon huoltaminen on turvallista ja sujuvaa. Kattoturvatuotteita ei asenneta sen vuoksi, että laki käskee tehdä niin. Kattoturvatuotteiden tarkoitus on suojella sinua, joka kuljet katolla. Sen lisäksi ne suojaavat muita ihmisiä.

Me Katto-Kaasisella panostamme turvallisuuteen ja laatuun. Meidän kautta saa toimivat ja määräysten mukaiset tuottet katon turvallisuuteen. Jos teemme sinulle kattoremonttia tai -huoltoa, asennamme kattotuotteet kätevästi muun työn lomassa.